Sambal Peteh

4.00

De petehboon kunnen wij het best omschrijven als een Indonesische soort knoflook. Dit typerende boontje zorgt voor een verrassende smaak die niet snel uit je smaakpappillen te vergeten is. Een prachtige toevoeging voor groenten, vis en vlees gerechten. In de Indonesische keuken wordt deze boon gebruikt voor velerlei bijgerechten. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Sayur Lodeh (groenten in kokosmelk met petehbonen), Sambal Goreng Udang (pittige garnalen) en Sambal Goreng Daging Smoor (langzaam gegaard rundvlees met Indonesische kruiden). Niet alleen voor Aziatische gerechten is deze sambal een verrijking, ook voor de westerse, mediterrane, Amerikaanse en Afrikaanse keuken kan deze sambal een verrassende toevoeging zijn aan je smaakbeleving. Door de milde scherpheidsgehalte is het een heerlijke sambal om veelvuldig op te scheppen als bijgerecht.

Allergie-informatie: noot

Scherpte: 🌶

SKU: sambal-peteh Category:

Additional information

Weight 0.3 kg
Dimensions 6.5 × 6.5 × 8 cm